Церква в Гані боротиметься проти культури смерті, яку накидає Африці Захід
  • Птн, 14/08/2015 - 06:58

Як повідомляє «Радіо Ватикану», Церква в Гані і надалі боротиметься проти настирливих і згубних спроб багатих філантропів, країн-донаторів і міжнародних організацій накинути Африці демографічний контроль – йдеться у кінцевому прес-релізі з конференції «Поширювати цінності життя і сім’ї перед обличчям сучасної культури смерті», що відбулася в Аккрі.

Ціль цієї дводенної конференції, в роботі якої взяв участь кардинал Пітер Тарксон – глава Папської комісії «Iustitia et pax», ще раз на африканському континенті наголосити про святість життя від його зачаття аж до природної смерті, а також наголосити на цінності сім’ї, як нероздільної спільноти чоловіка і жінки. «Усе це зараз в Африці надзвичайно загрожене поширенням абортів, контрацепції, впливом нових моделей «шлюбу» і «сім’ї», а які є модними в інших країнах та противляться Божому творчому задуму, шкодять цільності людської істоти й інституту сім’ї » - заявили в прес-релізі єпископи.

На негативний вплив Заходу, в часі цієї конференції, особливу увагу зверну єпископ Йозеф Афріах-Аджекум, глава Комісії Єпископської конференції Гани. «Народ Гани і всі африканці мають протиставитися спокусі імітувати інші народи, зробити висновки з наслідків морального збочення Заходу. У Гані й в цілій Африці маємо послання пропагувати життя в цілому світі; не маємо права відступити від слова Божого чи його відкинути»  - заявив владика Афріах-Аджекум.