Церква в Канаді проти «права на смерть»
  • Чтв, 09/06/2016 - 13:23

Церква в Канаді не перестає боротися проти проекту нового закону про евтаназію. Про це дискутує зараз місцевий Сенат, інформує «Deon.PL».

Початковий проект потрапив до Сенату в скороченому вигляді, але частина сенаторів усіма засобами прагнуть поширити «право на смерть» також для дітей, осіб з розумовими вадами та постраждалих від дегенеративних захворювань.

Новий закон обговорюється, тому що канадський Конституційний суд рік тому визнав попередній закон про евтаназію неконституційним. Однак, оскільки законодавча робота затягнулася понад термін, установлений судом 6 червня, у Канаді зараз немає жодного закону, що дозволяє евтаназію.

У цьому контексті митрополит Оттави Архиєпископ Терренс Прендергаст нагадав, що совість жодного лікаря не можна порушувати таким законом. – Медики складають клятву Гіппократа, зобов'язуючись захищати людське життя, а приймаючи закон про евтаназію хочуть зробити їх катами з ліцензією на вбивство, – сказав єрарх.

 Він також нагадав, що не існує жодного права людини на евтаназію чи на допоміжну смерть. – Існує тільки право жити і лікуватися, а не змушувати будь-кого вбивати нас – сказав Архиєпископ Оттави. Він зазначив одночасно, що країні, в якій лікарі є слугами смерті, а не життя, свобода совісті зовсім не береться до уваги, загрожує моральна смерть.