Церква в Пакистані готує майбутніх державних урядовців
  • Суб, 18/01/2020 - 11:51

Небагато християн у Пакистані працює в державній адміністрації, хоча уряд залишає для релігійних меншин 5% місць у державних установах. Архиєпархія Ісламабад-Равалпінді організувала перший курс для пакистанських католиків, щоб вони могли працювати в різних установах державної адміністрації.

У ньому взяли участь 26 молодих людей, 4 чоловіки та 22 жінки. Курс організували у Школі св. Марії в Кембриджі в місті Равалпінді, що межує зі столицею країни. Єпархія надала підручники, навчальні матеріали та інші необхідні речі. Подібне навчання в приватних закладах коштує близько 70 тис. рупій (понад 400 євро). Що стосується єпархій, ця сума становила 1,5 тис. рупій. Йшлося про професійну підготовку урядовців державної адміністрації та працівників міністерських відомств. Щороку Державна комісія оголошує державний іспит для 12 тис. кандидатів на роботу в держаних установах. Небагатьом, однак, вдається його скласти.

Архиєпископ Йосип Аршад, столичний митрополит та голова Конференції Єпископату, вважає, що пакистанські християни з давніх часів були маргіналізованими, пригнобленими та ослабленими. Координатор навчання о. Сарфараз Саймон зазначає, що найбільшим викликом є ​​брак вчителів, особливо в менших осередках. Поточний рік у Пакистані оголосили «Роком молоді». У зв'язку з цим єпископи звернулися до священників та церковних об'єднань із закликом до формування молодих католиків, щоб допомогти їм подолати труднощі та зміцнити їх, доручивши відповідальні завдання. О. Саймон додає, що Церква має багато шкіл та центрів технічної формації, але ними в основному користуються мусульмани. Молоді католики часто позбавлені професійної підготовки для здобуття привабливої ​​роботи. Священник зауважив, що відсоток християнських дівчат в освіті значно зріс порівняно з чоловічою частиною. У суспільстві переважають чоловіки, жінки перебувають під постійним наглядом як щодо руху, так і використання мобільних телефонів. Вони вчаться вдома і виконують у ньому всю роботу. Чоловіки, відповідно, занедбують освіту та насолоджуються своєю свободою – підсумовує священник.