«Церква в плюралістичній Європі». Зустріч Секретарів європейських єпископатів
  • Птн, 30/06/2017 - 12:19

Яку роль відіграє Церква у плюралістичній Європі, в актуальному контексті, позначеному соціальний, культурним, політичним та економічним плюралізмом. Ці теми стануть предметом обговорень 45-ї зустрічі Генеральних Секретарів європейських єпископатів, що від 30 червня до 3 липня 2017 р. відбуватиметься в столиці Румунії Бухаресті. Протягом чотирьох днів вони дискутуватимуть про місію Церкви на континенті, аналізуючи виклики та ділячись досвідом.

В Комюніке, поширеному Радою Єпископських Конференцій Європи, яка є організатором зустрічі, зазначається, що її праці у п’ятницю ввечері відкриють Генеральний Секретар цього європейського міжцерковного об’єднання монсеньйор Дуарте да-Кунья та Генеральний Секретер Румунської Єпископської Конференції о. Франчіск Унґуреану. У перший день, крім представлення Церкви в Румунії у контексті 10-ї річниці Третьої Європейської Екуменічної Асамблеї в Сібіу, буде виголошену програмну доповідь на тему ролі єпископських конференцій у плюралістичній Європі, яку представить проф. Даніель Барбу з Факультету Політології Бухарестського Університету.

Протягом наступних днів Генеральні Секретарі Європейських Єпископатів поглиблюватимуть тему зустрічі як під час пленарних засідань, так і під час праці в групах, представляючи досвід єпископатів у будуванні стосунків із політичними й громадськими інституціями відповідних країн. Крім того, передбачено обмін думками щодо деяких актуальних питань, як от душпастирство родин і мігрантів, приготування до Синоду Єпископів, присвяченого молоді, екуменічний діалог.

У суботу ввечері Генеральні Секретарі візьмуть участь в молитовному чуванні з молоддю в столичному храмі Пресвятої Марії Цариці, а в неділю молитимуться Святу Месу в катедральному соборі Бухареста. Крім того, заплановано відвідини деяких харитативних інституцій та в’язниці в Жилаві – місця мучеництва блаженного Владіміра Ґіки та інших ісповідників віри.