Церква в Швейцарії проти євгеніки in vitro
  • Пон, 16/09/2013 - 13:05

Єпископат Швейцарії скритикував рішення Комісії Науки, Освіти і Культури Ради Кантонів про ухвалення закону на тему передімплантаційної діагностики. Йдеться про можливість медично досліджувати створений в штучних умовах методикою in vitro людський ембріон, в тому числі проводити над ним генетичні тести чи операції на окремих клітинах.

«Суспільство не стане кращим, коли дозволить собі вибирати ті [ембріони], які вважаються добрими, і знищувати інші» - написано у заяві Біоетичної Комісії Конференції Єпископату Швейцарії. У цьому документі єпископи  звертають увагу на те, що рішення Ради Кантонів не взяло до уваги обмежень у сфері передімплантаційної діагностики, які впровадила Федеральна Рада, тобто уряд країни. Йдеться про те, що у цій практиці знайдено признаки євгеніки, тобто покращення людського виду, які колись використовували нацисти.

«Суспільство є автентично людським тоді, коли, борючись проти хворіб і терпінь, виявляється здатним прийняти кожну людину у її гідності, коли робить місце для найменших і найбільш безборонних. Сильна цим гуманістичним і євангельським принципом, Церква не визнає добору, селекції чи знищення людських істот поступом. Натомість, схвалює скерування техніки на новаторські рішення, які шануватимуть кожне людське життя» - написано у зверненні.

За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va