Церква Великобританії про загрозу евтаназії
  • Чтв, 23/07/2015 - 10:03

Життя кожної особи завжди гідне пошани захисту. Про це пригадує спеціальна інтернет-сторінка, створена єпископатом Англії та Уельсу у зв’язку із запланованими на 11 вересня дебатами в Палаті Громад Сполученого Королівства на тему асистованого лікарем самогубства, тобто евтаназії. Згаданий законопроект передбачає надати можливість дорослим хворим на термінальній стадії просити перервати їхнє життя шляхом особливої медичної процедури. Тобто, надати лікарям можливість вводити пацієнтам смертельні ін’єкції з метою самогубства.

Очевидно, що це викликало сильну стурбованість місцевої Церкви. “Мова йде про дійсно надзвичайно важливі дебати, ­ – зазначає архиєпископ Пітер Сміт, що очолює Відділ християнської та громадянської відповідальності при Єпископській Конференції Англії та Уельсу. – Слід поширити по всіх парафіях країни інформацію та пояснення цих питань”.

Ієрарх закликав усіх католиків якнайшвидше контактувати з парламентарями, щоби висловити свою стурбованість небезпечними наслідками, які схожі законопроекти можуть мати для найслабших осіб. “Політики, – додав він,  – повинні прислухатися до своїх виборців”, адже тим, чого найбільше потрібно, є “збільшення і покращення паліативної опіки, а не впровадження асистованого самогубства”.

З цією метою Єпископська конференція створила окрему інтернет-сторінку, на якій детально пояснюється згаданий законопроект і його трагічні наслідки.