«Церква, яка не є місійною – є приречена», - владика Йосиф (відео)
  • Срд, 29/05/2013 - 20:25

28 травня у приміщенні Львівської духовної семінарії Святого Духа відбулась остання у поточному навчальному році зустріч Інституту постійної формації духовенства. Доповідачем на цій зустрічі був Преосвященний владика Йосиф, Єпископ-помічник Київської архиєпархії та голова Пасторально-місійного відділу УГКЦ, який розповів понад двомстам священнослужителям Львівської архиєпархії про місійну діяльність УГКЦ та розкрив основні аспекти місійності. На зустрічі також був присутній Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський.

 

 

Доповідач розповів духовенству, що УГКЦ не закінчується лише на Галичині і є велика потреба у проповідуванні Євангелія не лише на теренах Східної України, а по всій куточках Землі, де проживають наші вірні. Зокрема, владика Йосиф наголосив, що це досить тривалий і клопіткий процес, який вимагає чималих зусиль для запрошення священика в середовище, де немає наших структур, однак на прикладі м. Риги (Латвія), єпископ пояснив, що це можливо. Також доповідач наголосив на важливості підтримки не лише матеріальної, а й духовної для тих парафій, що розвиваються поза межами Галичини. Насамкінець ієрарх розповів про стан справ пов’язаних із завершенням будівництва Патріаршого собору в Києві та деталями, щодо його освячення, яке відбудеться у серпні.

 

Після виступу гостя, владика Венедикт подякував владиці Йосифу за його слово і запевнив у підтримці та молитвах за розбудову УГКЦ.

 

На завершення Єпископ-помічник Львівський ще раз наголосив, що це є остання зустріч Інституту в такому форматі, де всі священики архиєпархії зібрані разом. Після реформування навчального процесу, з вересня відбуватиметься навчання у трьох групах (за вибором священика) та четвертій – пізнавальній. Триватимуть ці зустрічі впродовж двох років. Нагадаємо, відвідування занять є обов’язковим.

 

Джерело: www.ugcc.lviv.ua