«Церква завжди стоїть на сторожі духовної тверезості», – о. Андрій Павлів
  • Суб, 01/06/2013 - 20:25

«У більшості випадків молодь не поінформована про ті плачевні наслідки, які несе в собі зловживання алкоголем, а довіряє сучасному стилю життя, який, на жаль, сьогодні важко уявити без вживання спиртного», – сказав о. Андрій Павлів, духівник Руху «За тверезість життя», 30 червня у прямому ефірі 24 каналу (ТРК Люкс), який був присвячений темі зловживанню алкоголем серед підлітків, особливо в часі святкування останніх дзвоників та випускних, які зараз тривають у школах Львова.

 

 

 

«Церква завжди стоїть на тому, щоб пропагувати духовну тверезість. Звідси і випливає чеснота тверезості, – додав священик. – Ця пропаганда повинна відбуватися, по-перше, через власний приклад та приклад батьків, адже не можна переконати людину вірити, якщо не показати їй як».

 

Насамкінець, як варіант виходу із ситуації, о. Андрій закликав якомога більше свят чи інших приватних урочистостей проводити без вживання алкоголю. Також він запропонував організовувати круглі столи із підприємцями щодо ситуації з алкоголем та інформувати молодь й дорослих про згубний вплив вживання алкоголю на здоров’я та стосунки в сім’ї.

 

Джерело: www.ugcc.lviv.ua