Церкві не потрібні абиякі священики
  • Срд, 05/06/2013 - 20:25

Кардинал Мауро П'яченца, префект Конгрегації у справах духовенства, присвятив семінаристам свій лист з нагоди Всесвітнього дня молитви про освячення священиків, який відзначають щорічно в торжество Пресвятого Серця Ісуса.

 

Для того, щоби бути хорошим священиком завтра, потрібно готувати себе сьогодні, зазначив єрарх, наголошуючи на важливості часу перебування в духовній семінарії. Майбутній священик, нагадав він, не може не приймати "духовної радості тяжкості священичого хреста", що безпосередньо пов'язано зі зреченням від себе і служінням іншим. Постійну молодість священичого духу, тривалість у покликанні, може гарантувати молитва і стан "внутрішньої тиші", зазначив ватиканський єрарх і додав, що це не має нічого спільного із закритістю в собі, навпаки, пов'язане з відкриттям серця на заклики Бога.

"Церква, звичайно, потребує священиків, але не абияких священиків", – наголосив кардинал-префект. Осіб, відповідальних за семінарії формацію, він застеріг від прийняття поспішних рішень щодо священства. "Там, де є сумніви, краще не поспішати, але дати відповідну оцінку, можливо, і виключити тих кандидатів, які не в змозі забезпечити достатніх гарантій", – написав кардинал П'яченца.

 

Єрарх довірив усіх семінаристів заступництву Пресвятої Діви Марії і св. Йосипа і наголосив, що мотивом написання цього листа була духовна і пастирська турбота про підростаюче покоління священиків.

За матеріалами  http://be.radiovaticana.va