Церкви Німеччини засуджують продаж зброї арабським країнам
  • Чтв, 15/12/2016 - 16:45

Церкви Німеччини засуджують зростання кількості продажу зброї арабським країнам у Перській затоці та вимагають від уряду більшого контролю за експортом виробників зброї.

Німецькі газети пишуть про те, що Німеччина зараз є третьою у списку по кількості постачання зброї в світі – після США і Росії.

Як інформує Catholic Herald, у 2015 році Німеччина продала на експорт зброї на суму 13 мільярдів євро, 59% з яких – в країни, що не входять до НАТО. Впродовж першої половини 2016 року ця тенденція зберігається.

«В той час як політика уряду дозволяє експорт третім країнам в регіонах кризи і конфлікту та лише в окремих виправданих випадках, дані показують інше. Тому ми просимо прийняти новий закон, який чітко вкаже причини для продажу зброї на експорт», – говорить співголова Спільної католицько-протестантської конференції у справах Церкви і розвитку.

Католицькі єпископи Німеччини неодноразово засуджували індустрію зброї в країні. А в окремій заяві 12 грудня говорили про «ненасильство як політичну практику» і закликали, щоб мирне розв’язання конфліктів стало «основоположним каменем німецької мирної політики».