Церкви світу «занурені» в кров мучеників
  • Срд, 20/11/2019 - 15:50

Папська організація «Допомога Церкві в потребі» продовжує акцію «занурення» в кров мучеників найважливіших світових пам'ятників, соборів та церков. Від Вашингтона до Сіднея, від Маніли до Риму вони освітлюються червоним кольором, щоб світ не закривав очей на мученицьку смерть християн.

Акція організована відповідно до так званого «Червоного тижня», який на практиці розтягується на цілий рік, даючи зрозуміти громадській думці брак релігійної свободи у багатьох країнах світу. У кров мучеників роками «занурюється» римський Колізей, фонтан Треві, базиліка Сакре-Кер в Парижі та відома статуя Спасителя в Ріо-де-Жанейро. Цього року вперше долучилась до кампанії і Польща, освітлюючи церкву кармелітів у Познані.

«Червоний колір освітлення символізує кров мучеників, нагадуючи, що християнство досі є найбільш переслідуваною релігією світу», – каже о. Анджей Пась з польського офісу організації «Допомога Церкві в потребі».

 «У різних куточках світу, чи то Європа чи інший континент, а особливо Південно-Східна Азія, яка є найбільш уразливою для переслідувань, намагаємося захистити наших християнських братів і сестер. Йдеться про велику кількість, адже 245 мільйонів людей у ​​всьому світі зазнають різної дискримінації, переслідування і навіть віддають життя за віру в Христа, – каже о. Пась. – У середньому щодня в усьому світі вбивають 11 християн. Звідси «Червоний тиждень», тобто акція духовного зв’язку через символізацію освітлення у всьому світі, повинен допомогти нагадати, що ми є одним, ми – єдина Церква і вимагаємо права сповідувати свою релігію та права бути християнами у всьому світі».

До акції папської організації «Допомога Церкві в потребі» долучилася також Австралія, де найближчими днями освітять червоним кольором сім соборних церков у таких містах, як Сідней, Брісбен та Мельбурн. У Великобританії освітять 13 соборів та аж 130 важливих будівель, серед них Вестмінстерський палац. Найбільший відгук акція зустріла цього року на Філіппінах, де аж 2050 парафій із 68 різних єпархій нагадують про мученицьку смерть християн.