Церкві в Америці потрібна нова хвиля євангелізації
  • Втр, 09/07/2013 - 18:06

Згідно з останніми дослідженнями, якщо церковна політика соціальної справедливості позбавлена євангелізації, то це схиляє молодих американців відмовлятися від християнства.

5 липня північноамериканських студентів, які декларують себе атеїстами, запитали, чому вони перестали вірити. Їхні відповіді були несподівані. Оскільки більшість з них сказали, що їх знеохотило вірити християнство.

Багато атеїстів вказали, що були виховані в християнській вірі, яка вчила їх принципів «соціальної справедливості», і що «треба бути добрим». Молоді люди не бачать, однак, послідовності в реалізації цього у поєднанні з наукою Ісуса і Біблією.

Чимало атеїстів також підкреслили, що колись ходили до церкви, бо там хотіли отримати відповіді на найважливіші питання. Замість цього, на їхню думку, вони отримали інформацію «в основному незначну, невартісну, яка загалом не має значення». Один зі студентів звинуватив християнство, що воно зосереджене насамперед на зовнішніх церковних церемоніях. «Я сумую за моїм пастором. Він дійсно знав Біблію», − сказав він.

«Християнство говорить, що якщо ви дійсно вірите, то можете змінити своє життя і життя інших людей. Я не бачу аж так багато таких випадків», − сказав один з студентів.

Згідно з останніми опитуванням, більшість атеїстів своє рішення покинути віру прийняли від 14 до 17 років. Відомо, що рішення, прийняті в цьому віці, не є раціональними, бо зумовлені, радше, емоціями. Молоді атеїсти також підкреслили, що велику роль у рішенні залишити Церкву відіграв Інтернет, фільми і критичні коментарі на інтернет-форумах. Студенти зазвичай ідеалісти, які прагнуть автентичності, вони не знайшли її в Церкві, тому вирішили відмовитися від своєї віри.

Католицький філософ і професор Бостонського коледжу, Пітер Kріфт сказав, що християнська віра губиться в західному світі, бо християни не зосереджені на Христі. На його думку, християни мають боротися у духовній війні проти власних гріхів. «У цьому суть християнства, яка була втрачена», − сказав проф. Кріфт. Він також зазначив, якщо Північна Америка захоче повернутися до християнства, то має навернутися до Ісуса.

За матеріалами info.wiara.pl