Церкви закликали ЄС серйозно зайнятися мігрантами та молоддю
  • Чтв, 16/01/2014 - 19:16

Відповідальний за європейські питання віце-міністр закордонних справ Греції Дімітріс Куркулас прийняв в Афінах делегацію високого рівня, до якої увійшли грецькі та європейські релігійні лідери.

8 січня 2014 року розпочалося головування Греції в Європейському Союзі. Як повідомляє Рада Єпископських Конференцій Європи (COMECE), дискусія була зосереджена на єдності Європи та міграційних процесах в ній. Темою розмов стало високе безробіття серед молоді та питання свободи в Європі. Церкви підтримали пріоритети грецького головування, одним з яких є соціальний аспект функціонування ЄС з акцентом на політику зайнятості.

У зв'язку з високим рівнем безробіття серед молоді народжується феномен "втраченого покоління", яке живе без реальних перспектив поліпшення свого економічного становища та участі в житті суспільства. Тому прихильність всеосяжного і стійкого економічного зростання і створення робочих місць - це одна з головних передумов для виходу з кризи, йдеться в заяві Ради Єпископських Конференцій Європи. Але потрібно приділяти також належну увагу якості роботи, щоб уникнути повстання нового класу "працюючих бідних".

На зустрічі особливо інтенсивно обговорювалася міграційне питання і підкреслювалося, що правова ситуація в Європі є незадовільною для мігрантів. Крім того, повинна бути посилена спільна боротьба з організованою торгівлею людьми.

Розмова відбулася в рамках регулярних зустрічей між країнами-головами ЄС і Церквами.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va