Cестри Служебниці освятили соціальний гуртожиток для дівчат-сиріт у Львові
  • Суб, 10/08/2013 - 23:00

Сьогодні, 10 серпня 2013 р., у Львові на вул. Равській, 6 о 10.00 відбулося урочисте посвячення приміщення «Дому надії» для дівчат із соціально незахищених родин. У будинку зможуть проживати 22 дівчат віком від 15 до 23 років.

Урочистість освячення здійснили Високопресвященніщий Владика Ігор Возьняк, Митрополит Львівський та Преосвященний Владика Давид Мотюк, Єпарх Едмонтонський.

На свято прибули численні гості: меценати з Канади, священики, представники богопосвячених спільнот, представники міської владики, знайомі та добродії сестер.

Владика Давид Мотюк Єпрах Едмонтонський у своєму привітальному слові, висловив радість з приводу того, що вдалося здійснити мрію та відкрити цей будинок. Він наголосив на тому, що дівчата тут будуть не просто жити, а духовно рости в Господі. Згадавши слова славного президента Південної Африки Нелсона Мандела: «Давайте жити просто, щоб всі інші могли просто жити» Владика підкреслив, що все, що ми одержуємо, всі таланти, подарунки вони є від самого Господа і вони є тільки позичені нами. Ми не є власниками тих дарів, але ми користаємо ними і так помагаємо нашій родині. Але щоб ми зрозуміли, що всі належать до однієї християнської родини. Вкінці Владика наголосив, що то не є тільки будинок, але дім. Дім, де будуть молитися, де будуть рости в Божому стані. Тому ми дуже дякуємо всім. Хай Бог поблагословить!

Високопресвященніший владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ звернувся до присутніх із пастирським словом: «Ми освятили будинок, в якому замешкають добрі дівчата, що даватимуть гідний приклад християнського життя у нашому суспільстві. Спільне життя, хоч у цьому випадку не чернече, лише разом в одному домі певних осіб, вимагає неабияких зусиль покори, простоти, взаємного прощення, розуміння та багато любові до ближнього. Дуже радію тим, що мудрі люди розуміють необхідність  житла для потребуючих осіб і не зважають на свої вимоги, лише дивляться на тих, хто очікує допомоги в більш скрутному стані. Знаю, що п. Люба Ковальчик здавна приїжджає з Канади в Україну та заохочує своїх краян канадійців, щоб допомагали тим, хто знаходиться у більшій потребі.

Митрополит висловив подяку усім щедрим Добродіям, які навіть найменшими пожертвами підтримували цей проект.

Було виголошено привітання Патріарха УГКЦ Блаженнішого Святослава Шевчука.

Від імені Генеральної Настоятельки с. Терези Слоти привітального листа зачитала с. Дженес Солюк, вислужена Головна Настоятелька. Слід згадати, що вона була присутньою, коли 11 вересня 2008 року був освячений камінь майбутнього «Дому надії». Тому бути на цьому святі для неї є великою радістю. Генеральна Настоятелька згадала фрагмент історії Згромадження, коли до Співзасновника Згромадження підійшли дівчата і запитали: «А коли б хтось із бідних дівчат захотів посвятити себе Богові, то для них не було б місця?» Ці слова і стали поштовхом до заснування Згромадження сестер Служебниць, яке здійснює цю харизму до сьогодні.

А с. Боніфатія Дяків, Провінційна Настоятелька подякувала усім за спільну молитву, та сердечно привітала присутніх на цій очікуваній і радісній події – освячення «Дому надії» під покровом Святого Миколая. Вона сказала, що сьогодні насамперед  прославляємо Бога, бо Він звершив це діло. У цій молитві, дякуємо Богові за всіх людей доброї волі, імена яких відомі Господеві. Нехай Він сторицею воздасть всім тим, які подавали свій вклад, які трудилися над спорудженням цього будинку, тим, які допомагали молитвою, порадами, ідеями, добрими думками! Просимо також Божого Благословення, щоб цю будову, яка ще потребує людських рук, успішно завершити та щоб дівчата які будуть тут проживати, розвивали свої Богом дані таланти. Одним із завдань нашого Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії є виховання жіночої молоді. Саме від того якою буде молодь, залежить майбутнє нашого суспільства. Блаженна Йосафата Гордашевська залишила нам, її послідовницям заповіт: виховувати серце народу та служити найбільш потребуючим. Вона подякувала всім, хто спричинився до здійснення цього проекту.

До слова запрошено також п. Любу Ковальчик, ідейника та натхненника цієї справи, як також розпорядниці коштів покійного добродія та мецената. Вона коротко розповіла історію цього проекту та висловила радість і вдячність Богові та добрим людям що його вдалося звершити.

Опісля всіх запрошено на святковий фуршет, під час якого лунали слова представників міської влади та інших добродіїв.

Віримо, що нинішня подія буде благословенною у подальшому розвитку та знайде відгук у серцях добрих людей.

Сестри Служебниці НДМ