“Цей храм є і буде часом та простором зближення між Богом і людиною”, - Глава УГКЦ у Чернівцях
  • Пон, 10/12/2018 - 10:37

Український народ потребує Небесного Отця, який завжди готовий вислухати кожного, а також віри у наше зцілення.

На цьому наголосив Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав до вірян під час  Архиєрейської Божественної Літургії у соборі Успіння Пресвятої Богородиці в Чернівцях у неділю, 9 грудня 2018 року. Предстоятель УГКЦ освятив головну частину храму – святилище, яке нещодавно було реконструйоване і розписане в сучасному стилі.

“Боже Слово, яке Небесний Отець скерував сьогодні до нас через слова Священного Євангелія від апостола Луки, благовістує нам нашого Бога, який слухає людину”, — промовив на початку своєї проповіді до вірних духовний лідер греко-католиків.

“Ісус Христос хоче показати нам, що віра в Бога — це не є якась завчена формула, не є список істин, які хтось може визнати, бо їх не розуміє. Віра — це є крик людини за Богом. Віра — це дорога, зближення з Ісусом. Віра — це є зустріч з живим Богом. Віра — це є пошук повноцінного життя, віра — це є зцілення”, — підкреслив Глава Церкви.

А пізніше додав: “Цей храм та стіни, мабуть, наповнені молитвою сотні тисяч людей, які тут взивали до нашого Спасителя словами: “Рятуй нас!”... У цьому храмі ми чуємо як Бог ставав нашим ближнім навіть тоді, коли всі нас забули й покинули”, — сказав проповідник.

На його думку, нам потрібно шукати особисту дорогу до святості, до храму та зустрічі з Всевишнім. “Цей храм є і буде часом та простором зближення між Богом і людиною; моментом, коли нас буде торкати Божа рука і його благодать, коли ми будемо разом прозрівати й будемо дивитися на світ, на себе і свого ближнього новими очима віри. Адже справжнім сліпцем є той, хто не вірить”, — вважає очільник греко-католиків.

За його словами, освячення святилища є ніщо інше, як свято оновлення катедрального собору Успіння Пресвятої Богородиці в Чернівцях, моментом оновлення  і просвітлення. “Ісус Христос звертається до усіх нас, християн, щоб ми зауважили мільйони українців, які волають за Богом. А ми як учні Христові маємо бути посередниками зустрічі з Ним”, — запевнив Предстоятель.

Наприкінці Літургії Блаженніший Святослав подякував єпископам за присутність, зокрема владиці Йосафату Мощичу за служіння та працю в єпархії нашої Церкви в Чернівцях, а також і тим, хто долучився до розвитку собору. Окрім цього, влада області за внесок духовного відродження вручила Блаженнішому Святославу почесну відзнаку.

Наприкінці богослужіння Глава УГКЦ закликав вірян помолитися за православних українців і Об’єднавчий собор, який повинен відбутися 15 грудня, а також за Україну та чесні й справедливі вибори.