“Цей рід нічим не можна вигнати, тільки молитвою та постом”
  • Нед, 10/04/2016 - 21:36

В четверту неділю посту кир Василій (Івасюк) єпарх Коломийсько-Чернівецький, очолив Божественну літургію в катедральному соборі Преображення Господнього м. Коломия. 

Співслужили з архієреєм отець Віктор Прийдун та о. Володимир Білослудцев. Інші священики собору в цей час уділяли бажаючим Таїну Покаяння.

Після прочитання дияконом Євангелія владика проповідував для людей, роз’яснюючи прочитані щойно слова. 

“Євангеліє представляє крайню форму хвороби – це повне і необмежене панування темної сили над духовними і фізичними силами людини. У душах праведних людей знаходиться помешкання Духа Божого, а в душі грішників вселяється сатана і слуги його. Диявол починає володіти думками, почуттями і рухами особи так, що вони не приносять жодної користі людині. Життя наповняється болями, стражданнями, гнівом, ненавистю, тому що там живе злий дух. Це найвища форма біснування, бо сила темряви здатна робити реальний вплив на людей. 

Кожного разу, коли спокуси перемагають нас і ми свідомо грішимо, тоді певною мірою стаємо біснуватими. Воля, розум, почуття стають захоплені злою силою настільки, що навіть релігійні переконання, віра, знання Святого Письма не можуть стримати від вчинення гріха. Гріх стає господарем нашого життя. І не один раз ми чуємо здивування: “Це добра людина. Ми її знаємо, але не могли би ніколи подумати, що ця особа може таке вчинити. ” 

По закінченню Літургії архієрей подякував всім за спільну молитву та побажав многих літ. 

Також лунали вітання з нагоди днів народжень, які минулого тижня відзначали о. Юрій Андрійчук та о. Володимир Білослудцев. “Нехай Господь Бог благословить Вашу працю та дарує Вам щастя, радості, здоровя на многії і благії літа”,- лунало з уст парафіян.