«Charlie Hebdo» звинувачує християн замість ісламістів
  • Пон, 11/01/2016 - 20:55

У річницю вбивства у Парижі ісламськими терористами працівників редакції «Charlie Hebdo»  на обкладинці цього сатиричного журналу розмістили малюнок, що зображає Бога з автоматом Калашникова за спиною, в закривавленому одязі й з підписом «Вбивця досі на волі». На малюнку дивує найбільше те, що Бог має над головою трикутник із зіницею ока в середині, що чітко вказує, що це Бог християн.

«Єпископат Франції не коментує поведінки тих, що хочуть тільки провокувати. Чи була б це полеміка, якої зараз потребує Франція?» – таким записом у Твіттері прокоментували вчинок редакції «Charlie Hebdo» французькі єпископи.

Більш рішучими у своїй відповіді виявилися мусульмани. Голова французької ради мусульман заявив, що він почувається ображеним через малюнок, що «ображає віруючих різних релігій», і додав, що «треба шанувати свободу висловлювання журналістів, але така ж повага має бути до віруючих людей».

Деякі коментатори вважають, що «Charlie Hebdo» навмисно образив християн замість мусульман, щоб таким чином уникнути бурхливої реакції останніх.