Час боротись за права сім’ї
  • Нед, 22/09/2013 - 00:31

У сьогоднішньому світі сім’я стає жертвою брутальних атак, тому її треба боронити – заявив глава Папської Ради в справах Сім’ї Архиєпископ Вінчензо Палія. З ініціативи цієї дикастерії у Римі відбувається міжнародна конференція про права родини.

Йдеться про те, щоб родину трактували як окремий суб’єкт прав. Цю ідею висунув Іван Павло ІІ, і під його впливом 30 років відбувалось опрацювання Карти Прав Сім’ї. Однак, світ пішов у іншому напрямку, не визнав прав сім’ї, але навпаки, щоразу більше нею нехтує – вважає Архиєпископ Палія.

«Наприклад, право до оборони дітей перед брутальною інвазією зі сторони інтернету в цій Карті вже має виразні підстави. Це саме стосується відповідної родинної політики в праві, економіці, соціальній і податковій системі. Родина заслуговує теж на спеціальний захист у випадку безробіття, нещасних випадків, хвороб чи інвалідності. Існують також права родин мігрантів. Вони повинні втішатись такими самими захистами і забезпеченнями, як і всі інші сім’ї на світі. Це все не визнається, але власне сім’ї запевняють витривання, особливо в часи кризи, також і в наших країнах»- зазначив єрарх.

За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va