Час будувати міста-святилища?
  • Срд, 31/08/2016 - 14:53

Провідник американської pro-life організації «Human Life International» о. Шін Буке вважає, що можливо у США прийшов час для створення християнських міст-святилищ. Про це о. Буке пише у своїй колонці на офіційному сайті цієї організації.

Як прецедент о. Буке наводить існування в США більш як 200 міст, у яких місцева влада офіційно вирішила не дотримуватись федеральних законів США стосовно мігрантів. Йдеться про міста, які відмовляються співпрацювати із федеральними агентами з питань міграції, коли йдеться про міграційні злочини, оскільки стверджують що така співпраця буде створювати атмосферу страху й буде гарантувати відсутність співпраці між мігрантами і місцевими правозахисниками.

Отець Буке резонно зауважує, що якщо «прогресисти» можуть у певних містах ігнорувати певні федеральні закони, то чому б християни мале не домагатися для себе подібних привілеїв. Чому ортодоксі християни, які вважають певні федеральні закони загрозою для суспільного блага не могли б мати спеціальні території – своєрідні міста-святилища?

Велика частина християнських лідерів, блогерів, активістів у США б’є на сполох – чи раз більше число батьків вимушені забирати своїх дітей із шкіл, щоб уникнути промивання мізків гендерною ідеологією, яка у початкових школах США стає догмою, агресивність федеральних органів влади та популярної культури у накиданні гендерної ідеології та знищені інакодумства стає дедалі нестерпнішою, християн усе більше маргіналізується і закривається перед ними основні можливості в американському суспільстві.

«Наша мета не має бути вимагання деяких прав для літеплих християн, які комфортно живуть в Америці, адже це ніколи не може бути християнським стандартом. Ми віримо в Того, Хто був прибитий до Хреста, а не в того, хто винайшов спосіб відбиватися від атак можновладців. Проте, нам потрібна автентична спільнота. Нам потрібні місця де сім’ї можуть жити в мирі, де батьки можуть довіряти своїх дітей вчителям й шкільним адміністраторам, не боячись того, що вони промиватимуть мізки дитині ідеями типу, що якщо хлопець вважає, що він – дівчина, то він – дівчина. Або що контрацепція – це частина профілактичної медицини», - пише провідник «Human Life International».

«Ми маємо мати можливість піклуватися про найбільш незахищені групи населення, не ставлячи під загрозу нашу віру. Лікарі та медсестри мають мати можливість вершити своє шляхетне служіння зцілення, не будучи примушуванні вбивати ненароджених дітей, літніх людей, інвалідів», - продовжує о. Буке.

«Власники бізнесу і працівники мають мати можливість трудитися на благо суспільства без того, щоб «святкувати» моральну корупцію і тримати язик за зубами. Флористи, пекарі, фотографи, власники малого бізнесу мають мати право відмовлятися брати участь у святкуванні речей, які вони вважають аморальним, так само, як будь який пекар має право відмовитись готувати торт для якоїсь нацистської вечірки», - перераховує звичайнісінькі права християн-бізнесменів один із лідерів pro-life руху в США.

Отець Буке зауважує, що сьогодні багато християн усе ще продовжують шукати компроміс із ворожою та агресивною культурою смерті, яка скасувала Божий образ в людині. Проте, на його переконання, тільки людина, яка повністю втратила здоровий глузд, може сподіватися на компроміс із ЛГБТ-рухом, який у США уже запосів усі місця в політичній, культурній та економічній владі. Який уже зараз вторгається до Церкви до тієї міри, що навіть в Католицькій Церкві є єпископи, які вимагають зміни Вчення Церкви в питаннях шлюбу та сексуальності.

Міста-святилища, в пропозиції о. Буке, – це не місця втечі для християн від реальності, а місця безпеки для християн, а в першу чергу для дітей. Це – місця потенції консолідації руху християн США за свої права. А це потребує існування мужніх і тверезих християнських лідерів, які зможуть провадити таку боротьбу.

Це – не відмова від загальнонаціональної боротьби за права християн. Це – повернення до християнського ідеалу автентичної християнської спільноти й культури. Тому, о. Буке закликає американських християн почати діяти у цьому напрямку, щоб продовжити свою місію спасіння душ.