Частину бібліотеки о.Василя Поточняка передано Київській семінарії
  • Срд, 27/05/2015 - 23:48

«Через кожного з нас Ісус Христос посилає свій лист світові – там, де живемо: на своїй вулиці, у будинку, під'їзді, на своїй парохії, на роботі, в школі, в хорі, під час відпочинку чи святкування Дня народження і навіть як ми десь вирушаємо в дорогу, – ми є "листом" Христовим, якого відчитують люди.» - о. Василь Поточняк.

Нещодавно, до Київської семінарії УГКЦ прийшов такий «лист» на багатьох сторінках. Мова йде про чималу кількість корисних, досить рідкісних та навіть унікальних книг з приватної бібліотеки отця Василя, які він заповів для наймолодшої Семінарії. Це книги українською, польською, російською та італійською мовами. Серед них: «Євхаристія» Архимандрита Кипріана (Керна), «Духовна традиція східного християнства» Томаша Шпідліка, «Леонід Федоров. Життя й діяльність» диякона Василія, ЧСВВ, «Таїнства Візантійського евхологіону» Михайла Аранца, «Breviarium Fidei», «Світ Христянської символіки» Доротея Форснера, повна збірка «Lectio divina» Іноцензо Ґарґано, «Наслідування Христа» Томи Кемпійського та багато інших.

Бачимо, що отець Василь, як вірна людина свого покликання,  уклав своє життя так, що продовжує творити добро на землі навіть після свого переставлення до Господа.

На молитовну пам’ять, пригадаємо, що 15 квітня 2015 року, в м. Брешія (Італія) на 42 році життя відійшов у вічність отець Василь Поточняк, виконавчий секретар Пасторально-міграційного відділу УГКЦ, перший Пасторальний координатор душпастирства для українських іммігрантів в Італії.

Отець Василь відійшов до Господа після довгої боротьби: лікарі діагностували священику онкологічну хворобу.

 Нехай буде світла й постійна пам'ять серед вдячних братів-семінаристів КТДС про священика Української Греко-Католицької Церкви, який гідний людського наслідування, а Божого – милосердя.

«Отак ваше світло нехай світить перед людьми, щоб вони бачили ваші добрі діла, та прославляли Отця вашого, що на небі.» (Мт 5,16)