Через голод у Сомалі загинули чверть мільйона осіб
  • Суб, 04/05/2013 - 14:17

Половину жертв голоду у Сомалі, внаслідок якого загинули чверть мільйона осіб, це діти до п'яти років. Ці шокуючі цифри прозвучали у доповіді ООН з питань продовольства і сільського господарства. Автори доповіді підкреслюють, що міжнародне співтовариство могло б врятувати деякі з жертв. Але світ відреагував занадто повільно.

 

«Уже навесні 2011 року ми почали повідомляти про зростання посухи в Сомалі. Про цю проблему говорив Папа. Ми збирали кошти, які передали Карітасу в Сомалі. Через різні організації допомоги Карітас працює на всій території цієї країни», – каже Сільвіо Tесарі, який співпрацює з Карітасом у районі Африканського Рогу. Він вказує, що підтримка населенню доходила з труднощами через напружену ситуацію в цій країні, де крім води і продовольчих товарів, бракує миру і турботи про долю сомалійців.

Найсерйозніша посуха за останні 60 років сягнула Африканського Рогу в середині 2011 року, за оцінками експертів, половина жертв голоду в Сомалі померла раніше, ніж було оголошено про посуху і розпочато допомогу.

За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va