Через християнське виховання людина має можливість навчитися любити Бога, іншу особу, та свої повсякденні обов’язки», – о. Петро Майба
  • Чтв, 27/10/2016 - 18:40

«Сьогодні школи, якими опікується УГКЦ, існують у форматі приватному, деякі є державні, але керовані статутом та діють згідно з ідеєю католицького шкільництва, тобто християнського спрямування», – розповів 27 жовтня 2016 року, о. Петро Майба, керівник напрямку католицького шкільництва Комісії освіти і виховання УГКЦ, під час прес-конференції, щодо католицького шкільництва в Україні.

Він заявив, що труднощі, з якими доводиться зустрічатись католицьким школам в основному пов’язані з фінансами: «Не маючи підтримки зі сторони держави наші школи деколи є під ризиком, що можуть бути доступні лише для багатих верств населення. Це звісно не відповідає ідеї католицького шкільництва», – наголосив він.

За його совами християнське виховання приносить всебічний розвиток людини: «Наші школи якраз сприяють комплексному та цілісному вихованню. Через це людина має можливість навчитися любити Бога, іншу особу, та свої повсякденні обов’язки. Тоді така особа здатна не лише бути добрим християнином, а й чесним громадянином. Та перш за все, така особа буде керуватися тими цінностями, які будуть покращувати і змінювати будь яке суспільство на краще.

Священик також висловив сподівання на добру співпрацю держави з Церквою: «Церква, – зазначив він, – не хоче нав’язувати свої ідеї державі. Ми маємо можливість співпрацювати в цьому комплексному вихованні людини. Думаю, що держава від цього тільки виграє, адже Церква здатна подбати про духовний стан людини. Отримаємо в такому разі краще суспільство, кращих громадян, та кращих людей, які будуть керуватися найвищими цінностями», – наголосив душпастир.