Через півроку після прийняття одностатевих подруж, Бермуди повертаються до традиційної сім’ї
  • Втр, 12/12/2017 - 10:13

Британська заморська територія Бермудські острови стане першою в світі територією, що відновить традиційне визначення подружжя. Це станеться всього через півроку після того, як Верховний Суд островів постановив рішення на користь одностатевих союзів.

Минулої п’ятниці члени місцевої палати зібрань прийняли "Закон про внутрішнє партнерство", який постановляє, що подружжя є союзом лише між чоловіком і жінкою. Однак, закон також створює базу для юридичних прав одностатевих союзів під назвою «внутрішнє партнерство», таким чином не позбавляючи їх дійсності, яку їм раніше надала постанова суду.

Як зазначив міністр внутрішніх справ Валтон Браун, «на Бермудах ми повинні знайти шлях, щоб задовольнити права усіх членів суспільства». За його словами, більше 18 членів парламенту протистоять одностатевим союзам.

Під час минулорічного референдуму його учасники переважною більшістю відкинули легалізацію одностатевих союзів. Проте згодом суддя постановив, що місцевий РАГС не може відкидати заяви одностатевих осіб на одруження.

Представники опозиції засудили законопроект як «регресивний», однак член правлячої Прогресивної робочої партії  зазначив, що нове законодавство дає «ЛГБТ спільнотам ті переваги, про які вони просили», водночас зберігаючи «традиційне визначення подружжя».

«На даний момент, вони можуть називатись подружжям, але не мають жодних переваг. Однак після прийняття законопроекту, вони матимуть переваги, але не зможуть називатись подружжям. Переваги – це те, чого вони насправді хочуть», цитує слова Лоуренса Скота Catholic Herald.