Чергова богохульна провокація феміністок в Аргентині
  • Срд, 15/03/2017 - 15:09

На півночі Аргентині у місті Тукуман група феміністок перед місцевою римо-католицькою катедрою імітувала процес аборту над жінкою, що була вдягнута як Богородиця та мала одягнену на шию вервичку, повідомляє Crux.

Імітація включала кров та частини тіла дитини. Все це було приурочене до 8 березня – міжнародного дня боротьби за права жінок. Організатором провокації виступила феміністична ліволіберальна організація «Socorro Rosa Tucuman».

На своїй сторінці у соціальній мережі Facebook організація заявила, що провокація влаштована як знак відкинення патріархальності, обов’язкової гетеросексуальності та примусового материнства.

Напади на католицьку віру в Аргентині не рідкість. Вони особливо почастішали останнім часом. Учасниці цьогорічного маршу за права жінок у місті Баїя Бланка розписали стіни місцевої катедри антикатолицькими та проабортними гаслами. У Буенос-Айресі цього року учасниці маршу 8 березня намагалися розвалити захисну огорожу, яку поліція спорудила довкола катедри.  

Незважаючи на ці грубі антикатолицькі інциденти аргентинський державний орган по боротьбі із проявами дискримінації – Національний інститут по боротьбі з дискримінацією, ксенофобією та расизмом жодним чином не прокоментував спалах антикатолицького насильства в Аргентині.