Чергова перемога над ЛГБТ брехнею в Хорватії
  • Птн, 10/07/2015 - 16:10

Провінційний суд в Осієку (Хорватія) підтвердив вирок Місцевого громадянського суду в Загребі, згідно з яким ЛГБТ товариство «Zagreb Pride» мусить заплатити 30 тисяч хорватських кун (близько 4500 тис. американських доларів) журналістці Кароліні Відовічь Крішто у якості відшкодування за неправдиві звинувачення на її адресу в статті «Вибір гомофоба і гомофренда 2013 року», опублікованій на офіційних інтернет-сторінках товариства «Zagreb Pride». Також суд постановив, що товариство «Zagreb Pride» мусить ще додатково заплатити 10 тис. кун у якості штрафних процентів та судових витрат. Разом – 40 000 хорватських кун.

Як повідомляє портал pro-life «Narod.hr», у судовому вироку зазначаєтсья, що ««Zagreb Pride» завдав шкоди достоїнству, честі й репутації пані Кароліни Відовічь Крішто текстом: «Бувша редакторка передачі «Slika Hrvatske» на HRT (хорватська радіо-телевізія – прим. перкладача) взяла участь в істеричній антигомосексуальній кампанії у той спосіб, що в ефір національного телебачення пустила пропагандний ролик «Педофілія, як основа сексуального виховання?». Як виявилось, йдеться про дійсно пропагандистську й необ’єктивну передачу, яка не має нічого спільного із журналістикою, а є зловживання радикального активізму. Частини цієї передачі були прямим порушенням авторських прав. А знаєте як воно є – хто краде, той і бреше.».

Кароліна Відовічь Крішто подала до суду на «Zagreb Pride» саме через цей текст.

Приклад Кароліна Відовічь Крішто – це приклад того, що ЛГБТ лобі використовує брехливі звинувачення, щоб дискредитувати своїх опонентів. Через спробу показати людям й іншу точку зору, а не тільки точку зору ЛГБТ угруповань, Кароліна Відовічь Крішто втратила роботу й протягом певного часу була метою різноманітних брехливих нападів з боку ЛГБТ товариств і активістів у хорватських ЗМІ. Цей судовий вердикт – початок встановлення розтоптаної ЛГБТ активістами справедливості.