Чергова зустріч Ради організацій, які допомагають Східним Церквам
  • Втр, 22/06/2021 - 13:08

Потреби місцевих християн доброчинцям представлять ієрархи та Папські представники, які служать у відповідних регіонах.

Конгрегація Східних Церков інформує про те, що від 21 до 24 червня 2021 р. відбуватиметься 94-та пленарна асамблея Ради організацій, які допомагають Східним Церквам (ROACO). Вже пополудні 21 червня збереться на засідання керівний комітет цього органу, натомість вранці, 22 червня, кардинал Леонардо Сандрі, Префект Конгрегації Східних Церков і Голова ROACO, відслужить Святу Месу з нагоди відкриття зустрічі, під час якої підноситиметься молитва за живих і покійних добродіїв.

Під час першої сесії, яка буде присвячена Святій Землі, ситуацію в регіоні представлять Блаженніший П’єрбаттіста Піццабалла, латинський Єрусалимський патріарх, та настоятель місцевих францисканців о. Франческо Паттон. При цій нагоді буде відзвітовано про освоєння коштів з минулорічної збірки на підтримку Церкви в Святій Землі. Пополудні увага Ради переміститься до Ефіопії, Вірменії та Грузії завдяки внескові відповідних Апостольських нунціїв архиєпископів Антуара Камільєрі та Жозе Авеліно Беттанкура.

Середа, 23 червня, буде присвячена всьому Близькому Сходові, а в засіданнях візьмуть участь Секретар у справах стосунків з державами архиєпископ Пол Річард Ґаллаґер, Апостольський нунцій у Сирії кардинал Маріо Дзенарі, Апостольський нунцій у Лівані архиєпископ Джозеф Спітері та Апостольський нунцій в Іраку архиєпископ Мітя Лесковар.

У засіданнях, крім доповідачів і представників католицьких добродійних агентств, що входять до ROACO, братимуть участь також працівники Конгрегації Східних Церков, представники Державного Секретаріату Святого Престолу та інших зацікавлених дикастерій.