Чергове осквернення святині у Франції
  • Суб, 23/11/2013 - 09:17

Усе частіше у Франції відбуваються акти осквернення святинь, фігур Матері Божої, стацій Хресної Дороги.

У єпархії Ванне у французькій Бретані 2 вересня знищили дві фігурки Матері Божої у каплиці св.Хелени. Минулого місяця знищили також дві Хресні Дороги та одну фігурку Матері Христа, а 15 листопада розбили фігурку св.Івана.

Атаки на церкви і символи культу відбуваються не лише у Бретані. Нещодавно вандали напали на церкву св.Юди Тадея у регіоні Безьє і розбили вівтар у головній наві. Двох молодих нападників змогли затримати завдяки телефонному дзвінку очевидця.

А у Парижі червоною фарбою облили церкву св.Миколая з Шардоне, яка належить Братству Святого Пія Х від 1977 року. Атаки лівої і анархістичної групи Антіфа, яка скоїла ці осквернення прямо під час Літургії, відверто у спеціальному зверненні засудив євродепутат Бруно Гольніш. Він зазначив також, що за останні місяці значно розповсюдилася агресивна поведінка членів угрупування, особливо щодо католицьких пролайф діячів. Однак, ці дії не зустрічаються з будь-якою реакцією влади.

Євродепутат Гольніш задекларував, що солідарний з усіма жертвами агресій і рішуче засуджує поведінку вандалів, а також і політиків, які їх прикривають.  

За матеріалами: http://info.wiara.pl