Чергові призначення Папи Франциска у Римській Курії
  • Суб, 29/03/2014 - 15:21

У суботу, 29 березня 2014 р., у Ватикані повідомлено про те, Папа Франциск затвердив кардинала Жоао Браз-де-Авіза на служінні Префекта Конгрегації в справах Інститутів богопосвяченого життя та Товариств апостолського життя, а також затвердив деяких попередніх та призначив нових членів та радників цього відомства. Секретаря цієї Конгрегації архиєпископа Хосе Родріґеса Карбальйо Папа призначив невдовзі після свого обрання.

Президентом Папської Ради міжрелігійного діалогу Святіший Отець затвердив кардинала Жан-Луї Торана, а Секретарем – о. Міґеля Анхеля Аюсо Ґіксота. До закінчення п’ятирічного мандату затверджено дотеперішніх членів та радників цього відомства, а новим членом призначено Блаженнішого Патріарха Луїза-Рафаїла І Сако, Главу Халдейської Католицької Церкви (Ірак). Серед новопризначених радників згадаємо архиєпископа Астани (Казахсан) Томаша Бернарда Пету.

Кардинал Джанфранко Равазі продовжить очолювати Папську Раду в справах культури. Підтверджено також повноваження всіх інших керівників, членів та радників цієї дикастерії до завершення п’ятирічного мандату, а також призначено деяких нових.

Текст із сторінки сайту Радіо Ватикану