Черговий крок до угоди між Святим Престолом і Палестиною
  • Птн, 27/09/2013 - 01:04

26 вересня у Ватикані відбулося засідання двосторонньої комісії між Святим Престолом і Палестиною, яка займається розробкою глобальної угоди на підставі підписаної 15 лютого 2000р. базової.

У повідомленні Ватикану наголошується, що метою зустрічі було знайомство з результатами роботи, проведеної на неформальному рівні спільною технічною групою, після останньої офіційної зустрічі, що пройшла 30 січня 2013 в Міністерстві закордонних справ Палестини в Рамаллі. Крім того, учасники зустрічі визначили плани на майбутнє з метою прискорити підписання Угоди.

Делегації на переговорах очолили о.прелат Антуан Камільері, підсекретар по відношенню Святого Престолу з державами, і Раван Сулейман, заступник Міністра закордонних справ Палестини щодо багатосторонніх питань.

Члени комісії висловили задоволення досягнутим прогресом у розробці тексту угоди, що стосується важливих аспектів життя та діяльності Католицької Церкви в Палестині, а також підтримали зусилля членів спільної технічної групи, закликаючи їх прискорити дискусії по останніх частинах тексту, розробка якого вже знаходиться в завершальній фазі. Сторони погодилися, що спільна технічна група продовжить роботу, а наступна зустріч у рамках двосторонньої комісії відбудеться на початку 2014 р.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va