Черниця серед жертв збитого «Боїнга»
  • Птн, 18/07/2014 - 19:08

Ім’я австралійської черниці оприлюднено у списку жертв малазійського «боїнга», збитого учора, 17 липня 2014 р., над Східною Україною.

Сестра Філомена Тьєрнан (на фото – ліворуч) була вчителькою у школі для дівчат Kincoppal-Rose Bay School у східному Сіднеї. Вона поверталася з реколекцій свого Згромадження Пресвятого Серця Ісуса із Жуаньї (Франція).

Прем’єр-міністр Австралії Майк Бейрд висловив співчуття родичам і друзям загиблої, яка славилася умінням контактувати з ученицями. Міністр медіа-засобів Малкольм Тернбулл написав у Твіттері, що для нього, його дружини Люсі та доньки Дейзі с. Філомена була натхненням.

На борту рейсу MH-17 також були делегати на ХХ міжнародну конференцію на тему СНІДу, яка розпочнеться у Мельбурні 20 липня. «А може, на борту були ліки від СНІДу?» — запитує канадський дослідник Тревор Стреттон. Він додає, що цим літаком летіло чимало видатних учених, які довгі роки працювали над щепленням, що могло би покласти край цьому захворюванню.

Ракету, яка збила малазійський літак, випустили, найімовірніше, українські сепаратисти, яких підтримує Росія. Катастрофи не пережив жоден із 298 людей — 283 пасажирів і 15 членів екіпажу.