Четверо кардиналів написали Папі другого листа. Знову без відповіді
  • Втр, 20/06/2017 - 14:15

Четверо кардиналів, котрі надіслали Папі Франциску «dubia» (сумніви), написали йому ще одного листа, в якому попросили про аудієнцію. Однак відповіді і досі не отримали.

Як інформує італійський журналіст Сандро Маджістер, Папа отримав листа, якого підписав кардинал Карло Каффарра від імені кардиналів Вальтера Брандмюллера, Раймонда Берка та Йоахима Майснера, ще 6 травня. Однак, після довгого періоду без відповіді, тепер текст з’явився в пресі, інформує Catholic Herald.

У листі кардинали просять Папу про аудієнцію, щоб обговорити «непорозуміння» стосовно апостольської адгортації «Amoris Laetitia», вказуючи, що «інтерпретації деяких уривків пост-синодальної адгортації відбулись не у відповідності, а всупереч постійному Вченню Церкви».

«Незважаючи на те, що префект Конгрегації доктрини віри неодноразово заявляв, що доктрина Церкви не змінилась, виникло багато заяв від окремих єпископів, кардиналів і навіть Єпископських конференцій, які підтверджують те, що Вчення Церкви ніколи не підтверджувало».

Кардинали зазначають, що ситуація в Церкві зараз така, що «те, що є гріхом у Польщі, не є злом в Німеччині… те, що заборонене в Архиєпархії Філадельфії, дозволено на Мальті. І так далі..»

«Стоячи перед такою складною ситуацією, в якій розділені численні християнські спільноти, ми відчуваємо важливу відповідальність, а наша совість змушує нас покірно і з повагою просити Вас про аудієнцію», - йдеться в листі кардиналів до Папи Франциска.