Четверо мирян стали консульторами Папської Ради сприяння єдності християн
  • Срд, 23/07/2014 - 16:13

У Папській Раді сприяння єдності християн відбулись кадрові зміни. Четверо мирян та кілька представників духовенства увійшли до складу нових консульторів, а також було призначено трьох нових членів Ради.

Серед мирян, що стали новими консульторами: Крістіано Беттега, директор Національного бюро у справах екуменізму та міжрелігійного діалогу Італійської єпископської конференції; Гектор Шеррі, глава Мальтійської богословської комісії і єпархіальної екуменічної комісії; Майкл Хуенг-Хун Шин, відповідальний за екуменічні відносини в Конференції католицьких єпископів Кореї та Фернандо Родрігес Ґаррапучо, директор Осередку східних та екуменічних наук ім. Івана ХХІІІ в Папському університеті Саламанки, Іспанія.

Серед представників духовенства, що стали новими консульторами: брат Енцо провідник монашої спільноти в Босе, Італія; о. Франк Леметр, директор Національного бюро у справах єдності християн Конференції єпископів Франції; о. Джон Кроссінс, виконавчий директор Секретаріату в екуменічних та міжрелігійних справах Конференції католицьких єпископів США; о. Хорхе Скампіні, викладач екуменізму в Папському католицькому університеті в Буенос-Айресі, Аргентина; о. Мілан Жуст зі Словенії, викладач факультету Місіології Папського григоріанського університету в Римі; а також с. Марія Ха Фонг з Макау, викладачка біблістики в Римі і в семінарії Святого Духа в Гонконзі.

Папа Франциск іменував також трьох нових членів Ради. Ними стали: Архиєпископ Карлос Хосе Нанез, митрополит Кордоби (Аргентина); єпископ Родольфо Валенцуела Нунез, ординарії єпархії Вера Паз і глава Єпископської конференції Гватемали, а також єпископ Герхард Файґе, ординарій Магдебурга (Німеччина).