Чи буде знищено християнство на Близькому Сході?
  • Втр, 24/05/2016 - 20:01

Що ж є причиною кривавого переслідування християн на Близькому Сході? Нещодавно Джефф Кінг з організації «Міжнародна християнська турбота» розповів журналістам МХН, чому «Ісламська держава» намагається знищити християнство на Близькому Сході.

Джефф Кінг, «Міжнародна християнська турбота»: Радикальні ісламісти завжди прагнули знищити християнство. Втім, їх перша мета - поневолити християн, а якщо це не вийде, то винищити їх. Ви знаєте, що ІДІЛ та інші угруповання намагаються створити ісламський халіфат на всьому Близькому Сході. Це призводить до жахливих наслідків. Дійсно, якщо ви подивитеся, то побачите, що це не тільки ІДІЛ. Це і таліби, і «Аль-Каїда». Таких угруповань декілька. Але всі вони радикальні ісламісти, фундаменталісти. Вони намагаються створити те, що почав Мухаммед.

МХН: Розкажіть про те, скільки християн покинуло регіон і скільки залишилося.

Візьміть, наприклад, Ірак. У 2003 році християн там налічувалося мільйон з чвертю. Більше мільйона християн! А зараз їх там 250 тисяч. Очевидно, що християн там не люблять, вони стають об'єктами нападів, і вони йдуть хто куди. Багато перебираються в Штати, в Європу і так далі. Значною мірою в цьому винні ісламісти, радикали, фундаменталістський іслам - це вороже середовище.

МХН: Чи здатна ІДІЛ винищити християнство в регіоні?

Цілком можливо, хоч я і не думаю, що це станеться. Якийсь залишок все одно збережеться, і, на жаль, можливо, ми вже досягли цього рівня. Коли мова йде про падіння кількості від одного з чвертю мільйона до чверті мільйона, то це величезне скорочення. Але тепер пішла зворотна хвиля - вже проти ІДІЛ. Принаймні, в Сирії і в Іраку ми їх вже стримуємо і відтісняємо назад.

МХН: Джефф, на жаль, подібне відбувається не тільки на Близькому Сході. Де ще?

Якщо ви подивіться на Нігерію, то побачите, що бойовики "Боко Харам" і народності фулані роблять спустошливу дію. Вони вбили щонайменше 50 тисяч християн за останні десять років, але про це майже не говорять в ЗМІ. Це досить дивне явище. Але все це частина загальної картини, а саме - радикального ісламу в усьому світі. Так що про це повинні всі говорити, але і не тільки про це. Наприклад, влада Китаю теж зайняла дуже жорстку лінію. Нещодавно на одну жінку, яка захищала свою церкву, наїхав бульдозер. Влада розгорнула цілу кампанію проти церков. Вони зносять їх бульдозерами, руйнують їх, зривають з них хрести. Та жінка встала на захист своєї церкви, а її збили бульдозером і практично поховали заживо. Подивіться на Індію. На чолі Індії також прихильник жорсткої лінії. Він затятий індуїст, дуже вороже налаштований до християнства. Його партія вороже налаштована щодо християнства, вони проявляють жорстокість і насильство. У країні є цілий регіон, в якому християнство фактично визнано незаконним.

За матеріалами mhn.emmanuil.tv