Чи дійсно Hello Kitty – діло Сатани?
  • Птн, 29/08/2014 - 14:12

Чутка, що поширюється Інтернетом твердить, що Hello Kitty – на світовому рівні відомий символ масової культури – насправді є ділом Сатани. Чутка поширюється у різних версіях. Людина (у деяких версіях батько, а у деяких мати) мала хвору дитину (у деяких версіях немовля, а в інших – дванадцятирічну дівчинку, хвору на рак) і обіцяла Сатані, що якщо дитина оздоровиться, то в такому випадку він/вона зробить ляльку, за якою цілий світ буде дуріти. А лялька ця буде засобом сатанинського впливу на наймолодших. Так, як твердить легенда, у співпраці з пекельними силами та японською фірмою Sanrio і виникла Hello Kitty, чиє зображення зараз є на багатьох виробах для дітей. Далі легенда твердить, що ім’я Hello Kitty –насправді це «Hell o Kitty» (пекло, о Кітті – англ.). За іншою версією легенди «Kitty», буцімто, на китайській означає «демон». Як би там не було, але легенда твердить, що ім’я відомого котенятка буцімто є вітання злим силам. Щоб ще більше прикрасити легенду, стверджують, що рожевий колір, який часто пов’язується з Hello Kitty, нібито ініціює дітей у сексуальну сферу, що це колір Нью Ейджу і тому подібне.

Католицький портал «Bitno.net» провів дослідження цього питання. Згідно з цим дослідженням, чутки про сатанинський характер Hello Kitty виявилися необґрунтованими. Сам бренд Hello Kitty, який належить японській фірмі Sanrio, виник ще у далекому 1974 році і ніколи ніким аж до 2008 року не прив’язувався до сатанізму. У китайській мові немає слова «Kitty». Таке слово відсутнє також і в японській мові. Також зовсім невиправданим є розкладати англійське привітання «Hello» на «Hell o».

Джерелом легенди є електронні листи іспанською, які у 2008 році масово заспамили користувачів з різних країн, подаючи уже в самому старті різні версії «сатанинської» легенди про Hello Kitty. Пізніше з’явилися панічні відео на YouTube-і.

Звісно, можна критично ставитись до  бренду Hello Kitty як до феномену суспільства, збудованого на нестримному споживацтві, але пов’язувати  Hello Kitty з сатанізмом – неправдиво і необґрунтовано.