Чи існує розкол між Папою Франциском і американськими єпископами? Не вірте критикам
  • Нед, 06/09/2015 - 23:42

Напередодні візиту Папи Римського до США деякі критики створили розповідь, в якій він (Папа Римський) налаштований проти "консервативних" американських єпископів. Однак Архиєпископ Філадельфії їм не вірить.

Архиєпископ Філадельфії Чарльз Чапут в недавній статті сказав, що заяви про те, що Церква ігнорує бідних і надає всю увагу справам абортів, статевості і т.п., не є нічим новим ні для Католицької єрархії, ні для самого Папи Римського.

"Коли Франциск був Архиєпископом в Буенос-Айресі, політичні лідери публічно обзивали його "лідером опозиції",- сказав Архиєпископ Чапут. "А коли він обстоював вчення Церкви про такі справи як статевість і подружжя, вони звинуватили його в провадженні "інквізиції".

Архиєпископ Чапут також відзначив, що критики заявляють про те, що католицькі єпископи США (особливо "консервативні") присвячують забагато часу на вирішення таких питань як свобода релігії і недоторканості людського життя, в той же час ігноруючи бідних і потребуючих.

Архиєпископ заявив, що ніщо не може бути важливішим від істини. Продовжуючи закликати до пошанування людського життя і свободи релігії, всі дієцезіі США витрачають значно більше (в сенсі коштів і робочої сили) для турботи про бідних і потребуючих.

"Якщо і є односторонність в діях Католицької Церкви у Філадельфії, то вона (односторонність) в значній мірі сприяє потребам бідних. Так завжди було і є зараз. І це є реальністю в майже всіх дієцезіях США. Але цей факт не вписується вигідно в сюжет історії про "співчутливого Папу Франциска проти консервативних американських єпископів".

Щороку одна лише Архидієцезія Філадельфії витрачає 4.2 мільйони доларів США з приватних пожертв на опіку над бездомними, побитими жінками, людьми з вадами та іммігрантами.

Для порівняння, менше ніж 200 з 1600 працівників соціальної служби Архидієцезіі надають послуги у справах батьківства, родини і вагітності. Архидієцезія витрачає менше, ніж 200 тисяч доларів США на проблему недоторканості людського життя, справ родини і мирян.

Архиєпископ сказав, що він має надію на те, що Папа Франциск побачить "як Американська Церква насправді провадить свою місію" і довідається "що американські католики, і особливо католики Філадельфії, щиро люблять і підтримують його".

Архиєпископ також сказав: "Я надіюсь, що він помітить, як надзвичайно багато доброго є в цій країні, і велика частина цього добра почалась саме тут у Філадельфії, де народилась наша нація".