Чи можлива швидка беатифікація у випадку Бенедикта XVI?
  • Втр, 03/01/2023 - 15:21

Архиєпископ Ґеорґ Генсвайн вважає можливим, що невдовзі появляться заклики до беатифікації Бенедикта XVI. Про це багаторічний секретар покійного Папи-емерита сказав в інтерв’ю католицькому телебаченню EWTN.

У відповідь на запитання про «Santo subito» він сказав: «Думаю, що ситуація піде в цьому напрямку».

Італійською вислів «Santo subito» означає «святий вже». Останнього разу він прозвучав на похороні Івана Павла ІІ у квітні 2005 року. Його беатифікували у 2011 році, майже через шість років після смерті, а канонізували через три роки згодом. Таким чином він став папою сучасності, якого канонізували найшвидше.

Що стосується звинувачень у зв’язку із експертизою щодо скандалу зловживань в Архиєпархії Мюнхена та Фрайзинга, Архиєпископ Ґенсвайн сказав, що Бенедикт XVI був «шокований» тим, що після публікації експертизи його назвали «брехуном». «Помилка у відповіді, що стосувалась його присутності чи відсутності на зустрічі, що мала місце 42 роки тому, була помилкою працівника, яку одразу виправили. Але, попри це, відбулась «заява», яка представила колишнього папу брехуном», - сказав Архиєпископ Ґенсвайн.