Чи правда, що існують курси екзорцистів?
  • Втр, 11/10/2016 - 11:54

ПИТАННЯ: Чи правда, що існують курси екзорцистів?

ВІДПОВІДЬ:

У Римі, в Папському інституті Regina Apostolorum, освітні курси для екзорцистів проводять з 2004 року. Засновником курсів є професор Джузеппе Ферраріс. Курси мають міждисциплінарний характер: тема екзорцизму розглядається з погляду еклезіології, богослов'я, літургії, катехетики, канонічного права, а також медицини, психології, кримінології, фармакології і так далі. Феномен окультизму останніми роками неухильно і несподівано зростає, молодь цікавиться сатанинською тематикою. Курси для екзорцистів існують для того, щоб допомогти священикам знайти правильний підхід у цих ситуаціях.

Освітні зустрічі для екзорцистів відбуваються і в інших єпархіях.

У 2014 році Святий Престіл схвалив статут Міжнародної асоціації екзорцистів, яка вже багато років організовує з'їзди священиків з усього світу, що здійснюють у своїх єпархіях служіння екзорцизму.

Курси, присвячені екзорцизму, проводять не тільки для тих пресвітерів, яким помісні Церкви довірили це особливе служіння, але і для інших священиків, що часто стикаються у своїй душпастирській праці з різними проявами диявольського впливу.