Чи приймати св. Причастя – питання совісті президента Байдена, - Папа Франциск
  • Чтв, 14/07/2022 - 13:46

Папа Франциск вважає, що те чи приступає до св. Причастя Джо Байден, чи ні – це виключно питання совісті американського президента, котрий хоч називає себе католиком, однак постійно підтримує абортивне лобі.

Папа дав інтерв’ю іспанській станції «Univision», яке було опубліковане 12 липня.

Франциск побачив «неузгодженість» у підтримці абортів з боку президента США. Однак сказав, що віддає на розсуд совісті Байдена чи приступати йому до св. Причастя, чи ні.

У розмові Папа засудив вбивство ненароджених дітей. Він сказав, що наукові дані демонструють, що вже через місяць після зачаття вже є сформоване ДНК дитини та її органи.

Однак стосовно «католика», яким себе називає Джо Байден, хоча є активним прихильником абортів, Папа не зайняв авторитетної позиції – наголошує LifeSiteNews.

«Я залишаю це для його совісті і нехай про цю неузгодженість він поговорить зі своїм єпископом чи парохом», - сказав Папа.

У розмові було також заторкнуто тему Ненсі Пелозі, котра, попри заборону свого єпископа, приступила до св. Причастя у Ватикані. На це Папа відповів уже відомими своїми словами: «Коли пастир втрачає душпастирський вимір, то створює політичну проблему».