«Чи я йду за живим Богом, чи собі видуманим божком?», - владика Димитрій (Григорак), ЧСВВ - Єпарх Бучацький
  • Птн, 13/04/2018 - 12:08

Архиєрейську Святу Літургію 9 квітня 2018 р. Б. у Катедральному Соборі Верховних Апостолів Петра і Павла очолив Правлячий Архиєрей Бучацької єпархії УГКЦ Владика Димитрій (Григорак), ЧСВВ.

Звертаючись до вірних, єпископ сказав: «Не всі до кого прийшов Господь, його прийняли. Ісус робив все для того, щоб облегшити це пізнання, давав передчуття. Коли проповідував Іван Хреститель, то історики кажуть, що тоді було кілька десятків пророків. Але Іван Хреститель відмовляється бути лідером для тисяч людей, а вказує на Христа».

«До тих, хто вибирає зло, Господь все одно стукає. Бог створив світ, знаючи що він впаде в гріх, але все одно продовжує любити світ. Бог є Любов, а любов не може бути замкнута. Навіть для тих, хто свідомо і добровільно воює проти Бога, Бог з любові створив пекло», - розповів Архиєрей.

«Дуже важливо робити ревізію, до кого я молюся, щоб часом моє «Я» не стало богом, який в усьому є згідний зі мною. Чи я йду за живим Богом, чи собі видуманим божком?»,- цим відкритим питанням владика закінчив проповідь.