Чилі: парламент проголосував за «ЛГБТ-шлюби» і надав гомосексуалістам право усиновлювати дітей
  • Срд, 15/12/2021 - 19:54

Парламент проголосував, і все свідчить про те, що «консервативний» президент Себастьян Піньєра підпише закон про легалізацію т.зв. одностатевих шлюбів.

7 грудня 2021 року 82 депутати чилійського парламенту у Вальпараїсо проголосували «за» легалізацію т.зв. одностатевих шлюбів. 20 були проти, 2 утрималися.

Таким чином Чилі увійшла до списку країн, які підривають шлюб, як союз між чоловіком і жінкою.

Місцева «ЛГБТ-спільнота» висуває таку вимогу вже кілька років. Законопроект був поданий у 2017 році з ініціативи колишнього президента-соціаліста Мішель Бачелет.

Це був типовий приклад «інсценування» та повторення сценарію, відомого з інших країн.

Все почалося у 2015 році з легалізації «громадянських партнерств». Щоби домогтися  «одруження» їм знадобилося всього 6 років. Проект зустрів великий опір у Сенаті, і голосування багато разів відкладалися. Однак у липні 2021 року проект підтримали 28 сенаторів, проти були лише 14. Зараз Палата депутатів завершила формальності. Президент Себастьян Піньєра не заперечує проти акту, і все вказує на те, що він його підпише.

Тут варто згадати про підтримку «райдужного інтернаціонала». Асоціації ЛГБТ подали позов проти Чилі в Міжамериканський суд з прав людини (IACHR), стверджуючи, що заборона одностатевих «шлюбів» є… незаконною.

Уряд Чилі поступився і підписав декларацію, в якій зобов’язувався продовжити дію закону з цього питання. У 2018 році IACHR видав рішення, згідно з яким держави, які підписали Міжнародну американську конвенцію з прав людини 1969 року, зобов’язані визнавати одностатеві шлюби. Наднаціональні правові інститути вкотре сприяли просуванню «прогресу».

Чилійське законодавство має досить великий шлях. Він не тільки дає дозвіл на одностатеві весілля, але й дозволяє одностатевим парам усиновлювати дітей. «Схвалюючи шлюб для всіх, Чилі зробила історичний і вирішальний крок до розвитку та закріплення прав людини для одностатевих пар і сімей, які до сих пір зазнавали дискримінації…», – йдеться в заяві Інтеграційно-визвольного руху гомосексуалістів (Мовілх).

Це ще один пояс нормальності, зруйнований на донедавно католицькому континенті Латинської Америки. У цьому питанні Чилі приєдналася до Коста-Ріки, Еквадору, Колумбії, Бразилії, Уругваю, Аргентини та 14 із 32 штатів Мексики.