Чилійські єпископи проти насильства та осквернення святинь
  • Срд, 13/11/2019 - 17:11

Велике занепокоєння з приводу зростаючої несправедливості та насильства у Чилі висловила Постійна рада Конференції єпископату цієї країни. Вона також запевнила у солідарності з католиками Архиєпархії Сантьяго та з вірними інших міст через збитки та осквернення, які нещодавно відбулися у святинях та місцях культу.

Єпископи рішуче засуджують усі дії агресії та вандалізму, вимагаючи притягнути до відповідальності осіб, що відповідальні за напади на сакральні об’єкти. Один з них відбувся в церкві Внебовзяття Пресвятої Діви Марії в столиці країни. Зловмисники в масках викинули лавки назовні, потім підпалили їх і знищили фігуру Христа та кілька образів.

Єрархи зазначають, що в країні множаться події, що не мають нічого спільного з соціальними та економічними постулатами. У Чилі за три тижні посилилися заворушення проти уряду та нерівності, що панує в країні. Єпископи закликають владу відновити порядок. Вони наголошують на потребі демократії та верховенства права. Вони також заявляють, що люди втомилися від несправедливості та насильства, а більшість очікує діалогу, який допоможе відновити соціальну структуру.