Чисельність католиків в Китаї зростає
  • Втр, 28/05/2013 - 20:25

Архиєпископ Савіо Хон Тай-Фай вважає, що чисельність католиків в Китаї зростає. Про це він розповів в інтерв'ю інформаційному агентству «Catholic News Agency», - повідомляє Християнський Мегапортал invictory.org з посиланням на Christian Тelegraph.

«Я помітив, що деякі католицькі громади в Китаї солідарні. Вони допомагають один одному, роблячи добро і намагаючись зберігати гармонію в суспільстві та сім'ї », - говорить Савіо Хон Тай-Фай.

«Я бачу, що чисельність католиків зростає. Люди беруть вчення Христа і Його Євангеліє, і хочуть жити згідно з ним».
Також Савіо Хон Тай-Фай, сподівається, що китайський уряд намагається все робити для блага свого народу і візьме до уваги його права. Він зазначив, що за останні 50 років ситуація зі свободою релігії дуже змінилася, але все ж для церковних лідерів вона ще обмежена.

«У моєму розумінні, релігійна свобода є найбільш фундаментальною частиною прав людини, тому що якщо людина не може мати свободи віросповідання в даній країні, тоді їй буде тут важко жити», - говорить Савіо Хон Тай-Фай.

Архиєпископ зазначає, що в країні приблизно 12 мільйонів католиків, але точне число важко встановити, оскільки багато з них не хочуть реєструватися.