Чистота – протиотрута від будь-якого зла
  • Срд, 04/03/2020 - 17:04

Католики будуть відстоювати “справжню чистоту” на сьомому щорічному Форумі життя в Римі, оскільки це “протиотрута проти кожного зла, яке повстає проти життя та сім’ї – аборти, гендерна ідеологія, напади на шлюб, порнографія та сексуальна освіта”, – розповіла організаторка заходу LifeSiteNews.

Марія Медіз, міжнародна директорка Товариства захисту ненароджених дітей (SPUC), переконана, що чистота «є однією з найважливіших, а також однією з найкрасивіших тем, яку обрали для Римського Форуму життя, який відбудеться в Римі 20-21 травня.

Захід збирає спікерів та учасників з ряду країн перед Маршем життя у вічному місті 23 травня. Серед спікерів на Римському форумі життя – кардинал Реймонд Берк та Кардинал Вім Ейк, архієпископ Утрехта, Нідерланди. 

Медіз пояснила, що чистота здатна мобілізувати “солдатів Церкви, справжніх воїнів, боротися за її дітей”. Ця мобілізація, додала вона, відбувається “під переможним знаменом” Непорочного Серця Марії: “У нас є обіцянка Богоматері, що її Непорочне Серце переможе. Чистота перемагає».

Медіз, яка родом з Естонії, наголосила на важливій ролі мирян у битвах, які зараз ведуться в Церкві та суспільстві. Нарікаючи на ситуацію в багатьох країнах, спікерка говорила про те, що «гріхи проти чистоти – це державна політика багатьох наймогутніших країн світу», і навіть в Церкві деякі голоси підважують цінність чистоти.

Богоматір у Фатімі в 1917 році представила «жахливе бачення» пекла. “Вона показала, що саме гріхи проти чистоти ведуть більшість душ до пекла. Тож це найважливіша і найактуальніша тема».

Медіз, яка бере участь в організації Римського форуму пролайф 2020 року, продовжила: «Ми будемо розбиратися з обраною темою з різних точок зору –  чистота у вірі та вченні, монастирське життя, особисте та сімейне життя».

Тема взята з енцикліки Divini Illius Magistri про християнську освіту. У 1929 р. Папа Пій XI говорив про “відкриття дверей в силу чистоти та закриття дверей гріха”:

«Такою є наша схильність до гріха, що часто в самих речах, що вважаються засобами проти гріха, ми знаходимо приводи і спонукання до самого гріха. Отже, найважливіше, що хороший батько, обговорюючи з сином справу так делікатну, повинен бути охоронцем і не спускатися до деталей, а також не посилатися на різні способи, якими ця пекельна гідра знищує своєю отрутою велику частину світу; інакше може статися так, що замість того, щоб гасити цей вогонь, він мимоволі розпалює його в простому і ніжному серці дитини. Якщо говорити загалом, то в період дитинства досить застосовувати ті засоби, які дають подвійний ефект, відчиняючи двері в силу чистоти та закриваючи двері гріха”, – написав Святий Отець.

Це показує “справжню мудрість Церкви у вихованні особливо молодих душ, та їхній любові до чистоти, яка перебуває в такому трагічному контрасті з тим, що відбувається сьогодні”.

Учасники Римського пролайф форуму 2020 року отримають не лише можливість послухати доповідачів, але й – налагодити мережу з лідерами та представниками пролайф та сімейних рухів з усього світу.