Член британської королівської родини, котрий поширює католицьку віру
  • Пон, 25/02/2019 - 16:31

Лорд Ніколас Віндзор є членом британської королівської родини, правнуком Короля Георга V. Під час нещодавньої розмови з журналістом Catholic Herald, він, добре усвідомлюючи ким є і яку вагу мають його слова, ретельно підбираючи їх, зазначив, що на даний час аборти становлять більшу соціальну загрозу, аніж Аль-Каїда.

Лорд Ніколас, котрий є філантропом, разом з дружиною днями відкрили «Theodore House», покровителями якого вони є. За словами Лорда Ніколаса, відкриття дому на базі Коледжу Стоніхарст є «дуже захоплюючим моментом» в житті Католицької Церкви у Англії. Цей проект, вартістю 4 мільйони фунтів стерлінгів, передбачав формування реколекційного та навчального центру, а також місця для вишколу християнських лідерів, як нести свідчення у все більш секуляризованому світі.

Як відомо, члени королівської родини належать до Церкви Англії, однак цікавим є те, що матір Лорда Ніколаса – Катерина, герцогиня Кентська – стала першою з часів 1701 року в королівській родині, хто публічно перейшов на католицизм. У 1994 році вона прийняла таке особисте рішення, на яке також дала згоду Королева Єлизавета ІІ. Батько Лорда Ніколаса – Едвард, герцог Кентський і двоюрідний брат Королеви Єлизавети ІІ – не втратив права претендувати на престол у зв’язку із переходом дружини в католицизм (оскільки дружина перейшла на католицизм вже після одруження).

Лорд Ніколас перейшов на католицизм після своєї матері, втративши право претендувати на королівський престол. Він став першим кровним членом королівської родини, котрий прийняв католицизм, пройшов духовні вправи св. Ігнатія Лойоли, а також першим, хто одружився у Ватикані.

Про проходження духовних вправ він розповідає охоче. Це були дев’ятиденні вправи в Бенедиктинському абатстві св. Йосифа поблизу м. Діжон на сході Франції, і, на його думку, вони «були дуже ефективними». Вони допомогли зрости у вірі, а також краще зрозуміти правлячого Папу Франциска.

Лорд Ніколас також є членом Папської академії життя, висловлює свою турботу щодо ненароджених, безпритульних, полонених, біженців та в’язнів.

48-річний Лорд Ніколас з великою пошаною висловлюється про Папу Івана Павла ІІ, вчення котрого називає «надзвичайно стимулюючим і надзвичайно привабливим». Він розповів, що коли йому було трохи більше 20 років він «був цілком захоплений», дивлячись на нього на католицькому телебаченні.

«Я думаю, що він надихнув не лише мене, але й багатьох інших людей – і не лише перейти до Католицької Церкви, але й відновити свою віру», - говорив він.

«Ми знову стали місійною територією, це – реальність», - додає Лорд Ніколас. – «Метою і місією Theodore House – цілком і повністю – є стати частиною нової євангелізації», - зазначив він.