Члени секти Догнала просять у ватажків «ДНР» землю під храм
  • Пон, 05/10/2015 - 16:20

Секта «догналітів» звернулася до ватажків терористичної «ДНР» з проханням надати земельну ділянку в Донецьку під будівництво храму.

Про це повідомив координатор групи «Інформаційний спротив», народний депутат Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

«Ватажки «ДНР» розглядають звернення представників так званої «Української правовірної греко-католицької церкви» щодо виділення земельної ділянки в м. Донецьк під будівництво храму (орієнтовно по вулиці Артема)», - повідомив Тимчук.

Координатор «Інформаційного спротиву» також нагадав, що проти керівництва цієї «церкви» було порушено кримінальні провадження.

22 червня 2015 року лідерів незареєстрованої Української Правовірної Греко-Католицької Церкви, більше відомої як секта «догналітів», затримали під час обшуків у Брюховичах на Львівщині і після проведення службового слідства видворили з України через антиукраїнську діяльність.

Догналіти не раз вимагали віддати їм храм Петра і Павла у Львові, а ще виступали проти вступу України до ЄС, намагалися юридично заборонити діяльність УГКЦ, а також прямо закликали Путіна ввести війська в Україну. Учасників групи неодноразово звинувачували в зомбуванні людей, руйнуванні сімей та інших протиправних діях.

Втім, попри це довгі роки правоохоронці діяльністю організації не цікавились.