«Чоловік і жінка, плідна любов»: Панамські єпископи з нагоди Тижня сім’ї
  • Чтв, 07/06/2018 - 10:32

У зверненні з нагоди Тижня сім’ї, що відзначатиметься в червні, єпископи Панами перестерігають перед ідеологією гендеру, підкреслюючи, що це не є актом дискримінації, а лише ствердженням природного стану речей

Завдяки внескові місцевої Церкви, червень в Панамі є місяцем сім’ї. А це тому, що ієрархи посприяли встановленню Тижня сім’ї, що проводиться, починаючи від 1977 року, після третьої неділі місяця, в яку відзначається День батька. Цього року він припадатиме на 17 червня.

Захистити фундаментальну клітину суспільства

З цієї нагоди місцева єпископська конференція оприлюднила звернення, в якому нагадує, що Тиждень сім’ї був встановлений з метою вживати всі необхідні законні та моральні засоби для того, щоб надати родині якнайширшу та рішучу підтримку та запобігти її дезінтеграції:

«Починаючи від його встановлення, ми як Церква, рік за роком, підтримували проведення Тижня сім’ї, що поширюється на увесь місяць, усвідомлюючи важливість цієї фундаментальної клітини суспільства, якій сьогодні загрожує збір певних ситуацій, доходячи до загрози деформувати її за допомогою ідеологій, чужих нашій дійсності, підтримуючи деякі так звані “права”».

Визнати справжню природу сім’ї

Автори послання звертають увагу на те, що цього року місяць сім’ї прагнуть використати в своїх цілях ті, хто пропагує ідеологію гендеру, запланувавши ряд маніфестацій, а тому, разом з усіма захисниками сім’ї, висловлюють стурбованість з приводу того, що згадані ініціативи, «які суперечать принципам, які наш народ захищав і підтримував протягом сторіч», отримують фінансову підтримку з боку влади.

В зверненні наголошується, що обов’язком влади є «визнати справжню природу подружжя та сім’ї, обороняти її і допомагати їй, захищати суспільну мораль та сприяти добробутові домогосподарств». «Сім’я – це перша школа суспільних чеснот, яких потребують усі суспільства. В цьому не можемо мати двозначних позицій», – наголошують панамські єпископи, додаючи:

«Підкреслюємо, що в нашій позиціє немає дискримінації чи релігійного примусу. Сама природа визначила нашу людяність: ти є або чоловіком, або жінкою. Все інше – це особисті думки або ж ідеологічні ствердження, які не можна нав’язувати іншим».

Церква шанує гідність людини, як Божого створіння

Комюніке завершується ствердженням, що Церква, як мати «ніколи не покине сім’ю чи когось зі своїх дітей». Вона завжди готова «прийняти і супроводжувати» їх, шануючи їхню «людську гідність, як Божих створінь».