Чоловік з ножем напав на учасників Літургії в католицькому храмі Мексики
  • Срд, 17/01/2018 - 13:58

Кривавий напад, що недавно відбувся в одному з католицьких храмів Мексики, сколихнув всю країну. На учасників Літургії кинувся з ножем 33-річний чоловік. Він завдав сильного удару ножем одному чоловікові, а ще чотирьох поранив. На даний час нападник перебуває в руках поліції.

Екатепек, майже двох-мільйонне місто поблизу столиці Мексики, в лютому 2016 відвідав Папа Франциск і відправив там Літургію, участь в якій взяло близько мільйона вірних. Половина мешканців міста живе в крайній бідності. Візит Папи відбувався в рамках відвідин «периферії» і пов’язаних з нею суспільних проблем. В місті і надалі панує насильство. Постійно надходять відомості про викрадення і вбивства, в тому числі молодих жінок.

Як інформує wiara.pl, під час недільної Літургії в Мексиці кардинал Норберто Рів’єра закликав до молитви не лише за жертв нападу в храмі, але й за політиків. Він наголосив, що саме від них залежить побудова економіки таким чином, щоб убоге населення міст-мільйонників отримало шанс вийти з їх безнадійної ситуації.