Чому бракує міжнародної політичної волі в справі Сирії?
  • Птн, 22/02/2013 - 17:56

800 тисяч біженців з Сирії торік, вже 300 тисяч цього року – це дані ООН, зібрані в Лівані, Йорданії, Туреччині, Іраку та Єгипті. Драматичності цим цифрам додає ще і той факт, що 80% з них – жінки і діти. У Сирії ситуація щодня стає трагічнішою, бо співчуття тих, хто воює, не мають не тільки цивільні жителі, але навіть і поранені. Мішенями стали лікарні – більша частина з них пошкоджена, а третина – непридатна до вжитку.

У женевському осідку ООН відбулась зустріч на тему гуманітарної ситуації в Сирії. Однак, окрім аналізування цифр і фактів не дали відповіді на основне запитання: чому немає політичної волі для того, щоб зупинити хвилю насилля, яка вже два роки поглинає цю країну? На це звернув увагу Архиєпископ Сільвано Томазі, який представляє Апостольську Столицю в Женеві.

«Міжнародна спільнота повинна створити політичні умови до початку діалогу зі всіма заангажованими сторонами. Це треба зробити таким чином, щоб стримати конфлікт, який тягнеться вже два роки. Якщо насилля триватиме і далі, то опозиційні до уряду групи разом з фундаменталістами набиратимуть значення. Таким чином очікуване демократичне майбутнє Сирії, особливо з участю всіх меншин, а також християн, буде під знаком питання…» – зазначив Архиєпископ Томазі. 

За матеріалами: radiovaticana.va