Чому космонавти вірять в Бога і що вони говорять про Творця. Підбірка цитат
  • Суб, 13/05/2017 - 18:00

І В НЕБЕСАХ Я БАЧУ БОГА. ЦИТАТИ

Космонавт Юджин Сернан, остання людина, що стояла на поверхні Місяця: «У грудні 1972 року, коли я був останньою людиною, що ходила по Місяцю, я стояв в синюватій темряві і дивився на Землю з поверхні Місяця. Те, що я побачив, було занадто чудовим, щоб описати словами. Все було дуже логічно, в цьому був задум - це було занадто  прекрасно, щоб бути випадковим. Не важливо, як ви вирішите поклонятися Богу ... Бог повинен існувати, щоб те, що я мав честь побачити, було створено».

Ніл Армстронг, ступаючи по Місяцю, додає: «Ми відчували Бога поруч. Ми думали про благо всього людства. Він відповідав на молитви. Мій командир полковник Скотт просив про допомогу, він взяв з собою Книгу книг і залишив її на Місяці в "Ровері-1" під пультом управління. Ми не втратили жодної людини».

Ламберт Дольфін з Американського інституту аеронавтики знайшов би що відповісти вченому-атеїсту: «Як фізик, який має справу з атомом і простором, я дивуюся суворій закономірності, на якій ґрунтується всесвіт. Від атома до галактик ... вона підпорядковується якомусь надзвичайно складному механізму, який діє з вражаючою точністю, згідно з численними законами і правилами».

Доктор Вернер фон Браун, відповідальний за відправку людей на Місяць, запропонував би атеїстові: «Подивіться на будову свого тіла. Невже воно виникло випадково? .. Мільйони мавп можуть вдаряти без кінця по клавішах друкарських машинок, але не створять жодну сторінку художнього тексту».

Олексій Леонов, льотчик-космонавт: «Без віри в нашій справі важко, майже неможливо. Космонавт, який відправляється на орбіту, повинен знати, що все буде в порядку. Це зараз можна отримати благословення у священика, сходити до церкви, як багато хто і робить ... Коли ми, космонавти, астронавти, збираємося разом, ми не ділимо один одного на "білих" і "кольорових", росіян, американців, європейців. Ми всі - діти Землі, діти Божі. Без польоту нам було б складніше зрозуміти цю просту істину».

Джефф Вільямс, астронавт NASA: «Я не знайшов протиріч зі справжньою наукою - справжньою наукою в цілому - і Писанням. Я виявив, що у всіх випадках, де був присутній конфлікт, це не був конфлікт з наукою, але конфлікт з упередженням ... якщо хтось вважає, що наука знаходиться в конфлікті з, наприклад, першими главами Книги Буття, це не наука, це упередження».

Джеймс Ірвін, американський астронавт і вчений, який пілотував місячний модуль корабля «Аполлон 15» в ході четвертого приземлення людини на Місяць: «Я тепер не просто землянин, адже я ходив по Місяцю. Висадка на Місяці залишила глибокий духовний слід у моєму житті. До виходу в космос з місією «Аполлон 15» в липні 1971 року я був ... мовчазним християнином. Але я вірю, що Господь послав мене на Місяць, щоб я міг повернутися на Землю і розповідати про Бога-Творця і про Його Сина, Ісуса Христа ... Вкрай важливо визнати Творця цієї великої планети і того всесвіту, в якому вона існує. Адже Він - Той, Хто створив закони науки, за допомогою яких стали можливі подорожі в космос»

Джон Гленн, перший астронавт США, здійснив орбітальний космічний політ: «Дивитися на творіння, подібне до цього, і не вірити в Бога, для мене це неможливо».