Чотири мільйони прочан взяли участь у заходах, які Папа провів у Ватикані
  • Птн, 30/12/2016 - 09:27

З нагоди завершення календарного року,Префектура Папського Дому підбила підсумки участі вірних в різних заходах, очолюваних Папою Франциском, що відбулися у Ватикані. Згідно з підрахунками, протягом 2016 року в загальних та спеціальних аудієнціях і в молитовних заходах взяли участь майже 4 мільйони вірних.

Так, на 11 ювілейних загальних аудієнціях, які Святіший Отець проводив у деякі суботи з нагоди Святого Року, побували майже 450 тисяч вірних, натомість на 43 звичайних у середу – понад 760 тисяч. У різних спеціальних аудієнціях, чимало з яких були приурочені різним категоріям Божого люду, що прибували на прощу з нагоди Ювілею Милосердя, взяли участь майже 170 тисяч людей, а в богослужіннях, очолених Папою Франциском – понад 920 тисяч. На проказування Богородичної молитви «Ангел Господній» чи «Царице Неба» протягом року прийшли приблизно 1 мільйон 650 тисяч прочан.

Найбільший наплив паломників занотовано у березні, коли цього року припадав Страсний Тиждень, та у вересні, коли відбулася канонізація святої Матері Терези з Калькутти. Слід зазначити, що це приблизні дані, які вираховуються на основі заявок про участь в подіях, отриманих Префектурою Папського Дому, та розповсюджених нею безкоштовних білетів, а також – на основі орієнтовної кількості паломників, присутніх на площі Святого Петра під час молитовних і літургійних заходів.

Варто також наголосити, що мова йде про події, що відбуваються у Ватикані, а тому наведені дані не враховують ні відвідин Римської дієцезії, ні зустрічей і богослужінь під час візитів до інших міст Італії чи Апостольських подорожей.